top of page

Culinair programma ‘Lokaal Verhaal’ krijgt vervolg

TV PLUS en FoodTaster kondigen met veel plezier aan dat er na een succesvol eerste seizoen drie extra afleveringen van ‘Lokaal Verhaal’ worden uitgebracht. Het programma laat kijkers vanaf donderdag 9 maart opnieuw kennismaken met drie topchefs die het Vlaams culinair erfgoed een warm hart toedragen.Ook dit seizoen verkent Eva enkele bijzondere toeristische plekken verspreid over drie provincies. Hierbij bewijst Eva nogmaals dat Vlaanderen niet alleen op culinair gebied een grote speler is, maar ook op het gebied van natuur en cultuur vele troeven heeft.


Eva start de reeks aan het geboortehuis van Ernest Claes en trekt van daaruit naar Averbode, waar ze zich verdiept in de geschiedenis van domein De Vijvers. Bij aankomst in gastronomisch restaurant Colette, staat tweesterrenchef Thijs Vervloet al klaar om zijn signatuurgerecht met hopscheuten te presenteren.


In de volgende aflevering gaan we naar ’t Eilandje in Antwerpen, waar chef Viki Geunes van Zilte*** een heerlijk gerecht bereidt met asperges, een groente van Belgische bodem met een indrukwekkend verhaal vanaf de oogst tot aan de verpakking.


“Lokaal Verhaal is een uniek programma dat ons culinaire erfgoed combineert met prachtige toeristische plekjes in Vlaanderen”, zegt Eva Clockaerts, presentatrice van het programma. “Ik ben verheugd om terug te zijn voor een tweede seizoen en kijk ernaar uit om meer over onze lokale gerechten en tradities te leren.”

Eva Clockaerts
Eva Clockaerts


In de Westhoek ontdekt Eva het Galgenbos en café-restaurant ‘De Vuile Seule’. In Hostellerie Saint-Nicolas presenteren chefs Franky en Michael Verhaeghe met trots een gerecht dat al twintig jaar op hun menu staat: geplette aardappelen met gepaneerd hoeve-eitje, grijze garnalen, gekonfijte tomaat en Royal Belgian Caviar. Daarnaast kijken we ook mee achter de schermen van het nauwgezette productieproces van ons 100% Belgische en natuurlijk gerijpte ‘zwarte goud’.‘Lokaal Verhaal’ is drie weken lang elke donderdag te zien op TV PLUS (Telenet kanaal 53 en Orange kanaal 29) om 16u00 en om 20u30.


met dank aan: FoodTaster, Sligro, Royal Belgian Caviar, Hampton Bays

bottom of page