top of page

Eva doorkruist culinair Vlaanderen

De liefde van de man gaat door de maag. Een spreekwoord dat niet zomaar is ontstaan. Van eten word je blij, als de smaak hemels en lekker is. En laten wij dat hier in Vlaanderen nu net hebben. Kookkunst van de bovenste plank, waar we fier op mogen zijn. Ons “Vlaams Culinair Erfgoed”


In 'Lokaal Verhaal' trekken we rond in onze 5 Vlaamse Provincies. Op zoek naar 5 topchefs die ons Vlaams Culinair Erfgoed vertegenwoordigen. Eén voor één dragen ze de Vlaamse keuken een warm hart toe. We hoeven het echt niet te ver te gaan zoeken. Producten van Belgische bodem zijn top en moeten in ere gehouden worden. Denk maar aan ons grondwitloof dat enkel in ons land geproduceerd wordt. Of de ambachtelijke mosterd van ‘De Ster’, al bijna 100 jaar een smaakmaker in onze keuken. En ook onze wijnbouw mogen we niet vergeten. Sinds de jaren ’60 is die terug in opmars. Een gekende topper is Chardonnay Meerdael, een Belgische schuimwijn die vaak bij een heerlijk gerecht op tafel verschijnt.Naast het culinaire, verkennen we ook de streek, want ook daar heeft Vlaanderen veel troeven. Natuur, groen en gezellige gemeenten om in te kuieren. Van aan de zee tot in het verre Limburg; Lokaal Verhaal neemt je mee op een trip van Vlaamse pareltjes tot culinaire hoogtes.

“Toen TV PLUS me vroeg als gastvrouw voor het programma, was ik meteen verkocht. Mijn liefde voor de Vlaamse keuken is groot. Een keuken die me aangeleerd is door mijn grootmoeders. En die ik met plezier doorgeef aan mijn kinderen. Want zoiets behoort tot ons culinair erfgoed en mogen we niet verloren laten gaan. Ook de 5 topchefs dragen dezelfde mening uit. Hen bezig zien met zoveel passie verwarmt mijn hart en geeft me hoop dat we ons Vlaams Culinair Erfgoed nog lang gaan bewaren. Want we mogen er verdomd fier op zijn!” (Eva Clockaerts)

Lokaal Verhaal werd gemaakt in samenwerking met Foodtaster.

“Lokaal Verhaal” is vanaf 24 december vijf vrijdagen lang te zien op TV PLUS (Telenet kanaal 53 en Orange kanaal 29).bottom of page