top of page

Groen Gezind

De wetenschap toont aan dat groen om ons heen gelukkig maakt en stress vermindert, zowel binnen als buiten. Genoeg redenen dus om ons te verdiepen in de wondere wereld van bloemen en planten. Vanaf donderdagavond 6 mei kan iedereen met interesse voor tuinieren z’n hart ophalen met het gloednieuwe TV PLUS-programma “Groen Gezind”.

Samen “Groen Gezind”

Niets is zo lekker dan een zomerse barbecue met groenten en kruiden uit eigen tuin of moestuinbak. Tuinexperts Bart Verelst en Dina Deferme nemen ons elke week mee de moestuin in. Samen komen we alles teweten over klimaattuinieren en over het aanleggen en verzorgen van plantenborders. Binnenkort geniet je in een rijkelijk gevulde tuin van je eigen groentjes, en daar mag je trots op zijn!

Zie je ook graag kamerplanten maar gaan ze al snel van frisgroen naar donkerbruin? Onze kamerplantspecialiste Gaëlle Buntinx reikt je de hand en geeft antwoord op de meest gestelde vragen binnen het kamerplanterijk.

We dromen ook weg tijdens een bezoek aan de mooiste tuinen. Tuinen waar je niet in moet werken, maar enkel van moet genieten. Door hun wortels in het verleden, kunnen ze ons op de dag van vandaag zoveel moois vertellen.


Ben je ook z’n fan van kruiden uit eigen tuin? Dan kan je vast en zeker aan de slag met de handige tips van onze kruidenspecialist. Anntje Peeters leert ons hoe we creatief kan omgaan met kruiden als tijm, rozemarijn, laurier en nog vele anderen. Makkelijk, kruidig en van eigen bodem.

Ten slotte wagen enkele TV PLUS-gezichten zich aan leuke doe-het-zelf projecten. Maarten, Cynthia, Martine, Sasha, Anke, Geena, Stefan en Eva gaan allemaal aan de slag met herbruikbare materialen en maken de handigste en meest oogstrelende items die perfect zijn voor in de tuin of op het terras.


 

“Groen Gezind” is elke donderdagavond om 21.30 uur te zien op TV PLUS

(Telenet kanaal 53 en Orange kanaal 29).

bottom of page