top of page

'Meditijd' op TV PLUS

Bijgewerkt op: 24 okt. 2021

Vanaf donderdag 7 oktober krijgt TV PLUS er een gezondheidsprogramma bij: “Meditijd”.

De medische sector is voortdurend in beweging en Vlaanderen is één van de topregio’s op vlak van innovatie binnen de geneeskunde. Tal van experts doen hun verhaal tijdens een boeiend gesprek in de studio. Samen met programma host en nieuw TV PLUS-gezicht Jan Van Parijs gaan we op zoek naar nieuwigheden en oplossingen uit de medische wereld.


Wie is Jan Van Parijs

Jan Van Parijs is reeds 25 jaar actief als medisch journalist. Jarenlang was hij het gezicht van gezondheidsprogramma’s bij Vitaya. Gaandeweg raakte hij gefascineerd door de vooruitgang in de geneeskunde en de snelheid waarmee onder andere behandelingen tegen kanker beschikbaar worden voor het grote publiek.


“De voorbije 25 jaar heb ik heel wat medische experten geïnterviewd. Vaak heel boeiende mensen. Maar, veelal werden die interviews achteraf verknipt naar reportages van 3 minuten. In dit programma kunnen we de tijd nemen om een uitgebreid gesprek te hebben met hen.

Da’s een echte luxe.”, aldus Jan Van Parijs


Wat is Meditijd?

In “Meditijd” diepen we iedere week één thema uit, van A tot Z. Dat geeft de mogelijkheid om de kijkers juiste en genuanceerde informatie te geven. In tijden van fake news is dat steeds van groter belang.

Eten we gezond? Hoe ziet de toekomst van de zorgsector eruit? Heb ik gewoon hoofdpijn of is het migraine? Hoe gaan we om met de dood? Moeten we darmziekten sneller opsporen? Dat zijn een aantal van de vragen die we beantwoorden tijdens gesprekken met onze studiogasten.

“Meditijd” gaat op 7 oktober van start met Michaël Sels, hoofddiëtist van UZ Antwerpen. Op 14 oktober ontvangen we Prof. Dr. Koen Kas, oncoloog en medisch futurist. Op 21 oktober vertelt Dr. Anneke Govaert ons meer over migraine en op 28 oktober maken we kennis met psycholoog en rouwspecialist Manu Keirse.
“Meditijd” is elke donderdagavond om 16.30 u. en 20.30 u. te zien op TV PLUS (Telenet kanaal 53 en Orange kanaal 29).

bottom of page