top of page

Nieuw seizoen B+

24/7. Onvoorwaardelijk.

TV PLUS lanceert vanaf 12 april een nieuw seizoen van de populaire ziekenhuisreeks B+. Gedurende 12 weken worden kijkers meegenomen in de wereld van Ziekenhuis Netwerk Kempen. H. Hartziekenhuis Mol, AZ Herentals, AZ Turnhout en Ziekenhuis Geel zetten hun deuren open en tonen de levensechte verhalen die zich binnen afspelen.

Gedurende de reeks volgen we het medisch traject van verschillende patiënten. We bekijken van dichtbij welke impact onderzoeken, ingrepen en revalidatie heeft op het leven van een patiënt. Deze verhalen zijn puur en levensecht, en worden versterkt door de onvoorwaardelijke steun van toegewijde verpleegkundigen en artsen die dag en nacht voor hun patiënten klaarstaan.


Moedige patiënten vertellen hun verhaal

In de openingsaflevering ontmoeten we Jan Adriaensen, een man die enkele jaren geleden ten val kwam en daardoor beide nieren beschadigde. Hij is nu afhankelijk van nierdialyse om zijn levenskwaliteit te behouden, wat betekent dat hij drie keer per week meerdere uren aan het dialyse-apparaat gekoppeld moet worden. Dit heeft een zware impact op zijn leven. Toch is er een lichtpuntje uit onverwachte hoek.


Bijzonder. Boeiend. Beklijvend. B+

Een reeks achter de schermen van een ziekenhuis is natuurlijk niet enkel tegenspoed. B+ zorgt ook voor hoop en laat zien dat we niet te snel moeten opgeven. Dat we moeten blijven vechten en positief in het leven staan, ook al zijn de medische en mentale uitdagingen groot. Zo ziet Willem bijvoorbeeld de toekomst positief in na zijn gastric bypass, is Jacques blij met zijn nieuwe knieprothese en is Chantal genezen verklaard van leukemie.

 

Vanaf 12 april is B+ 12 weken lang op woensdag te zien om 17u en 23u op TV PLUS (Telenet kanaal 53 en Orange kanaal 29).

bottom of page