top of page

Ziekenhuisreeks B+ krijgt vervolg

TV PLUS lanceert vanaf 7 oktober een nieuw seizoen van de populaire ziekenhuisreeks B+.

6 weken lang krijgt kijkend Vlaanderen de kans om mee te kijken achter de deuren van het ziekenhuis AZ Rivierenland. Van consultatie tot operatie en revalidatie. Hierin laten we zowel de patiënt als arts aan het woord, waardoor er een zeer waarheidsgetrouw en eerlijk beeld geschetst wordt van het dagelijkse leven in de campussen van Bornem, Rumst en Willebroek. We zien en voelen de toewijding van de verpleegkundigen en artsen die dag en nacht klaarstaan voor hun patiënten.
Moedige patiënten vertellen hun verhaal in alle openheid

In de eerste aflevering maken we kennis met kleine Fidel. Na maanden van verkoudheid, slecht slapen en oorontstekingen is er ervoor gekozen om operatief in te grijpen. Wilfried heeft krachtverlies in zijn handen en vingers waardoor hij zijn job als kinesist nog maar moeilijk kan uitoefenen. Bij hem wordt het carpal tunnel syndroom vastgesteld. En Veerle kreeg te maken met een burn-out, maar kan gelukkig in het ziekenhuis terecht voor de begeleiding die ze nodig heeft om er weer bovenop te geraken.


Verder in de reeks zien we hoe Marina, die aan longkanker lijdt, naar het ziekenhuis komt voor haar maandelijkse immuuntherapie. Maar tegelijkertijd zien we ook hoe positief ze door het leven gaat en nog steeds een handje helpt in de bakkerij van haar dochter en schoonzoon.


Pascal krijgt een nieuwe heup en mag dezelfde dag nog naar huis dankzij een nieuwe techniek die wordt toegepast.


Marlo kan niet meer op vakantie met haar mobilhome wegens ondraaglijke pijn in de onderrug. Een operatie aan de onderste 3 ruggenwervels moet dit verhelpen.


Vanaf 7 oktober is B+ 6 weken lang te zien op TV PLUS, regionaal. Het programma zit mee in de weekendlus die start op zaterdag rond 10u30 en loopt tot zondag 18u00.


Vanaf 16 oktober is het programma ook nationaal op TV PLUS te bekijken. (Telenet kanaal 53 & Orange kanaal 29)

bottom of page